Tervetuloa Peten ja Virpin kuvasivustolle! Haluamme tätä kautta jakaa kuviamme nähtäväksi. Kuvia ja omia kokemuksia matkasta voi kommentoida matkablogissamme, johon on linkki tuossa yläpuolella.  Käyttäjätunnus blogiin on suomalaiset, ja salasana on salsa. Kirjoittaessasi blogiin  sinun EI TARVITSE laittaa omaa sähköpostiosoitettasi (voit jättää kentän tyhjäksi).


Tiedän, että monilla teistä on hyviä kuvia. Tietoturvasyistä en voi laittaa linkkiä omien kuvien lataamiseksi suoraan sivustolle, mutta lähettäkää kuvianne sähköpostissa osoitteeseen : pete (ät) petesalo.fi niin laitan niitä kuvagalleriaan.


  1. T. Pete


Suuri kiitos Auralle, kuubalaisille järjestäjille ja kanssamatkustajille unotumattomasta reissusta! Yhteisöllisyys, uudet ja vanhat ystävät, mukaansatempaava musiikki, tanssi, kuubalaiset ja heidän maansa ovat pettämätön yhdistelmä. Matkalla pääsi todella irtautumaan arjesta, jopa niin, että ajantaju hävisi, eikä tiennyt tarkoin, mikä viikonpäivä on menossa. Sitä vain toivoi, että joku hellävaraisesti herättäisi siinä vaiheessa, kun on aika alkaa pakata matkalaukkuja. Osa sydämestä jäi Kuubaan. Huomaan, että näin on käynyt monelle. Se lohduttaa, että kotona voi kotona voi syödä tuoretta ananasta, kuunnella timbaa ja tehdä minttuisia juomia. Toivon, että myös seuraava uusi vuosi vaihtuu Havannassa. Kuubalaiseen tapaan heitimme silloin casastamme sangollisen vettä ulos ikkunasta. Siinä vanha vuosi ja sen huonot jutut saivat kyytiä. Jospa se toisi meille hyvää onnea!


Kuvia on otettu Nikon D90 ja D700 rungoilla ja valovoimasilla F2.8 laajakulma- ja telezoomeilla. Kuvasimme katunäkymiä, tapaamiamme kuubalaisia, cabaret-esityksiä ja ryhmäläisiä. Tanssin liike ylitti valitettavasti joskus optiikan rajat, etenkin kun ympäristö oli useinmiten heikosti valaistu, mutta se voitetaan jatkossa hankkimalla vielä parempaa välineistöä. Haaveenani on saada vangittua salsan ilo kuviksi. Emme ole jaotelleet sitä, kumpi meistä on minkäkin kuvan ottanut. Ne ovat yhteisiä.


Muutama sana matkasta niille, jotka eivät olleet mukana. Kyseessä oli Salsastudion järjestämä kahden viikon pituinen matka Havannaan. Matka oli rakennettu salsa- ja muitten kuubalaisten tanssien ympärille. Useimpina päivinä aamu alkoi parilla tanssitunnilla. Jokaiselle matkalaiselle oli oma nimetty opettajansa, joka tanssitti ja opasti tuntien aikana sekä oli usein mukana myös iltamenoissa. Iltaisin käytiin suosittujen salsayhtyeiden esityksissä ja klubeilla tanssimassa. Välillä rentouduttiin rannalla tai uima-altaalla. Teimme retkiä, joissa tutustuttiin Havannaan vanhojen jenkkiautojen kyydissä tai kävelemällä vanhan kaupungin kaduilla. Kävimme myös maaseuturetkellä. Moni etsiytyi kuuntelemaan "Buena Vista Social Club"-konsertteja tai kuuluisiin cabaret-esityksiin (Tropicana ja Parisien). Matkamme ajankohtaa leimasi jossain määrin vastíkään tapahtunut Fidel Castron poismeno ja siihen liittyneet juhlallisuudet. Asuimme kotimajoituksissa eli "casoissa" 4-6 henkilön ryhmissä. Oman casamme matkalaisista tuli meille ystäviä, joiden kanssa jaettiin monet iloiset hetket ja syvälliset keskustelut.


Hyvää alkanutta vuotta ja terveiset kaikille!


Virpi

Kuvagalleriaan

Matkablogi


Must-see elokuvia

    Cuban Fury

    Havannan taivaan alla (kiitti vinkistä Tara)